Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Kristof Pieters

Fabrikant van Stint wil met Nederlandse minister praten na verbod: "Niet uit op ruzie, maar onderzoek is niet volledig"

Stint, maker van de omstreden elektrische bolderkarren, sleept de Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen dan toch niet voor de rechter na het ingestelde verbod op de karren. Dat had RTL Nieuws eerder vandaag zo gemeld. Het bedrijf wil eerst overleggen met het ministerie. Volgens de maker is het onderzoek waarop het besluit is gebaseerd niet volledig en is hun zienswijze er niet in meegewogen.

7 reacties

  • Daisy Vanreet

    6 jaar geleden
    Ik zou in geen geval mijn kinderen toevertrouwen aan dit tuig. Heeft dit spul ook crashtesten ondergaan? Zo ja wat was het resultaat?
  • Lowi Verborgt

    6 jaar geleden
    Al die elektrische rommel moest verboden worden. Ook fietsen en zeker auto's.
  • Gerrit Versteele

    6 jaar geleden
    Oei, die zogezegde toezegging tot totale medewerking in de nasleep van het accident is snel vergeten! Commercie gaat toch écht boven veiligheid zo blijkt. Ook wanneer blijkt dat die elektrische circuskarren niet geschikt zijn om zoveel gewicht op een deftige manier te transporteren of tot stilstand te brengen. En waar blijft de laffe Belgische reactie alweer?
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Voor zover ik weet moet je eerst bewijzen via een type-keuring dat je voertuig goed bevonden is om op de openbare weg te komen . Voorts moet je boven een zeker aantal inzittenden een rijbewijs hebben .Gevaarsdriehoek,brandblusser,verlichting,.................enz, In Belgie toch , maar waarschijnlijk moet de politie daar ook andere dingen doen.
  • peter cornelis

    6 jaar geleden
    eerst wil hij zijn verantwoordelijkheid nemen, en nu dat ze tijdelijk beslissen tot er zekerheid is om ze te verbeiden, is het niet goed meer, allemaal dezelfde geldwolven, die doden interesseren hen niet