Russisch president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin. © AP

Poetin noemt vergiftigde dubbelspion Skripal "stuk uitschot" en "landverrader"

De Russische president Vladimir Poetin heeft de in Groot-Brittannië vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal omschreven als een "stuk uitschot" en een "landverrader". Nog volgens Poetin werkte Skripal vanuit Groot-Brittannië samen met westerse inlichtingendiensten.

23 reacties

  • mark germanus

    6 jaar geleden
    Poetin heeft gelijk,die gast is een landverrader. Ben zeker dat in alle landen zulke daden als landverraad aanzien worden en waarschijnlijk doodstraf en/of levenslang als straf hebben. Dus Rusland is niet zo een uitzondering.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Een paar woorden uit zijn context en heel haatdragend Vlaanderen met Ruslandfobie zet zijn kuif op.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Poetin geeft dus eindelijk toe dat hij de spion vergifgtigd heeft. Al die andere moorden zullen ook wel op zijn conto staan.
  • Henri Dederen

    6 jaar geleden
    Op een conferentie over energie zou het beter zijn dat er over het thema vragen worden gesteld. Maar neen, dat is voor het Westen geen sensatie... Als Putin zegt dat de westerse media Skripal bijna voorstellen als een mensenrechtenverdediger en hierbij vergeten dat het om landverrader gaat, die blijkbaar zijn activiteiten verder zet, dan kan ik best zijn woorden begrijpen... Men zou natuurlijk ook beter heel het gesprek met Putin uitzenden dan krijg je ook een ander beeld over het hele gebeuren.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Rusland is een mooi land, spijtig dat er een gefrustreerde, wraakzuchtig dictator aan het hoofd staat. Hij heeft afspraken gemaakt om spionnen uit te wisselen en daarna gaat hij moordpartijen organiseren. Er worden in Rusland ook bijna dagelijks burgers vermoord in opdracht van Poetin.