Ahmadreza Djalali zit nu al 2,5 jaar vast in een Iraanse gevangenis en weegt nog nauwelijks 50 kg.
Volledig scherm
Ahmadreza Djalali zit nu al 2,5 jaar vast in een Iraanse gevangenis en weegt nog nauwelijks 50 kg. © BELGAONTHESPOT

Ter dood veroordeelde VUB-prof Djalali geraakt mentaal en fysiek uitgeput: "Hij weegt nog nauwelijks 50 kg"

Op 10 oktober, de internationale dag tegen de doodstraf, houden Amnesty International en de VUB een protestmars voor Ahmadreza Djalali. Dat meldt Bruzz. De Zweeds-Iraanse VUB-gastdocent en rampenarts werd bijna een jaar geleden ter dood veroordeeld, en zit nu al 2,5 jaar vast in een Iraanse gevangenis. "Hij geraakt fysiek maar ook mentaal steeds meer uitgeput", zegt ex-collega en spoedarts Gerlant Van Berlaer.

15 reacties

  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Vier keer per dag psychotherapie? Maar geen dokter? Ok dan.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet hoe hoe hij terug naar Iran gegaan is. Wist die dan niet dat dit een moorddadig en wraakzuchtig regime is? Ook is voor al die landen Europa niet meer echt relevant omwille van de lamentabele militaire slagkracht.
  • Rudi Bollaerts

    6 jaar geleden
    Daar werkt het niet zoals in Belgie he .
  • Gerrit Caluwaert

    6 jaar geleden
    Maar ondertussen heeft onze regering ervoor gezorgd dat ze de sancties die de VS hebben opgesteld konden omzeilen. Dus zo erg zijn ze er niet mee bezig hoor.
  • Vincent Salembier

    6 jaar geleden
    Mijnheer Van Berlaer, in plaats van te protesteren aan de Iraanse ambassade, zou u beter eens bij Charles Michel vragen waarom hij vorige week zoveel 'leute' had met Rouhani in New York?Michel had beter wat druk uitgeoefend om Djalali vrij te krijgen.