Robots aan een assemblagelijn bij autofabrikant VDL Nedcar in Born (Nederlands Limburg).
Volledig scherm
Robots aan een assemblagelijn bij autofabrikant VDL Nedcar in Born (Nederlands Limburg). © ANP

'Duizend banen op de tocht' bij VDL Nedcar vlak over de grens

Bij VDL Nedcar in Born in Nederlands Limburg staan circa duizend banen op de tocht. Volgens de krant De Limburger wordt dit jaar nog ingegrepen in het personeelsbestand, zo meldt het dagblad op basis van ingewijden.  Bij het bedrijf werken ook heel wat Belgen. Born ligt niet ver van Dilsen-Stokkem.

18 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Altijd dezelfde die het slachtoffer zijn. Nu de regeringen en de zotten van Europa de auto industrie aan het kapotmaken zijn, zoals ze al met zoveel industrietakken gedaan heeft, moeten de werkmensen het weer bekopen. Minder auto's gemaakt in Europa minder werk in Europa en diegene die in China gemaakt worden overspoelen stilaan de markt.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Na de vette jaren komen de magere. Het zal niet het enige bedrijf zijn dat in de volgende jaren hun planne bij stuurd. Maar de regering denkt dat we nog altijd in een hoogconjunctuur zitten.
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Ex vakbondsmensen van ford werken en jutten de boel op
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    We kennen dat liedje wel: alle voordelen vooe de aandeelhouders, de nadelen voor de werknemers…
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Dat is al meer dan 20j een probleem geval dat Nedcar , hoeveel keren zijn daar al geen problemen geweest en bijna failliet ? Ik heb daar ooit de lakstraat nog helpen bouwen dat is nu bijna 20j geleden toen werd mitsubishi en volvo daar nog gemaakt !