Ook de boontjes deden het minder goed door de hitte.
Volledig scherm
Ook de boontjes deden het minder goed door de hitte. © PhotoNews

Vlaamse landbouw ziet omzet dalen door droogte en lagere prijzen

De Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hebben hun gezamenlijke omzet dit jaar zien dalen met 6 procent tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van landbouworganisatie Boerenbond. De droogte en een nadelige prijsvorming zijn de belangrijkste oorzaken.

14 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Boerkens niet zeuren, dat is nu eenmaal de natuur en het risico waar je op inzet. Het is als een gokker die zijn verlies terug vraagt op het einde van de avond na een partijtje gokken. Soms gaat het goed soms niet, stop met dat eindeloos gedram voor compensaties, het is je eigen schuld dus zwijg.
  • Filip Catz

    6 jaar geleden
    Door de globalisering ging de markt zichzelf regelen, een win win situatie voor iedereen, alles ging goedkoper worden. Ik heb daar nooit in geloofd.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    En de boer? Er zijn geen boeren meer,het zijn ondernemers die leven van subsidie ingeval van minder opbrengst.De kleine " ondernemers" zijn tegenwoordig verenigd in vzw's en brengen hun producten zelf in omloop,er staan meer plakkaten van groenten en fruit langs de weg dan van bedrijven.
  • Paul Bogaerts

    6 jaar geleden
    Koop plaatselijk bij de boeren zelf. Meestal een correcte prijs voor boer en klant. Maar opgelet er zijn er die durven doorvragen.
  • Hugo Schelstraete

    6 jaar geleden
    Wie bepaalt de prijzen: Juist de retailers. Hoelang zal ed EU die retailers blijven sponsoren door de boeren zogenaamd subsidies toe te kennen. Hiermee help je de boeren niet.