De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden.
Volledig scherm
De bedoeling is dat de luchttaxi's niet handmatig bestuurd hoeven te worden. Of dat bij het prototype van Boeing ook al het geval is, liet Muilenberg voorlopig in het midden. © REUTERS

Driedimensionale snelwegen en vliegende auto's in nabije toekomst? "Prototype luchttaxi Boeing in 2019 af"

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing voorziet een toekomst waarin drones personen en goederen vervoeren. De vliegtuigbouwer verwacht zelf zijn eerste prototype van zo'n luchttaxi volgend jaar af te hebben. Dat zegt Boeing-topman Dennis Muilenburg tegen persbureau Bloomberg. "Je kan het zien als vliegende auto's."

6 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    We zijn al gewend aan dat idee door fantastische en sf-films. Ik hoop wel dat ze sommige regio's van dat verkeer zullen vrijstellen. Een hele infrastructuur zal aangepast moeten worden. Zou het een oplossing kunnen zijn voor de files ? Het mes zal aan twee kanten snijden, bv het militaire aspect ? Nog meer bomen zullen gekapt worden...
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Ik zal nooit in een toestel kruipen dat autonoom of vanop de grond bestuurd door de lucht vliegt. Ik ben niet gek.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Drastisch verminderen van de wereldbevolking is aan de orde, anders loopt het gegarandeerd fout. En sneller dan we denken.
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Nog even en we nemen geen vliegtuig meer , we pakken den duikboot van half zeven ...
  • Erik Weyn

    6 jaar geleden
    Heeft waarschijnlijk in hetzelfde basis klasje gezeten van Elon Musk!