Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Wannes

"Elke sociale woning krijgt huis-aan-huiscontrole"

De socialewoningmaatschappijen in Vlaanderen voeren een diepgaande kwaliteitscontrole van hun 155.000 woningen. Elk huis krijgt tegen volgend jaar een individueel inspectiebezoek. Dat moet wantoestanden zoals in Gent vermijden, schrijft De Tijd vandaag.

30 reacties

  • Vera Franck

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter eens toestaan dat de bewoner zijn eigen huis of appartement mag verfraaien . Nu moet je alles in de staat laten van 50 jaar geleden . Ik weet sommige die gans hun huizen veranderd al hebben . Dat zien ze niet . Maar als je een steentje verlecht op je oprit en ze hebben het gezin , moet je hem terug leggen . Hoeveel mensen moeten hun tuinhuis niet afbreken terug . Maar dan ook meer van jarloeszie
  • Patrick Duyck

    6 jaar geleden
    Net als met alles die een ander meer heeft dan iemand anders zijn de jaloersen hier deer om het af e schaffen , simpel weg omdat ze het zeg niet hebben net ks bij de bedrijfswagens. Ziekelijk jaloerse mensen toch
  • dave hosten

    6 jaar geleden
    Groot probleem, want er is een tekort aan sociale woningen voor zij die het ECHT nodig hebben, is dat eenmaal ze een huis toegekend krijgen, ze er kunnen blijven wonen, ook als dat na verloop van jaren feitelijk niet meer noodzakelijk is omdat ze gerust op de gewone huurmarkt terecht kunnen. Kijk naar SPA gemeenteraadslid, typisch voor die partij, en dat is wraakroepend, Herbekijk het beleid hierover en zal tekort helpen oplossen voor de ECHTE sukkelaars!!!
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    Niet alleen de huizen controleren op gebreken ook streng kijken hoe de huizen onderhouden worden door de bewoners want veel is op een jaar tijd bij sommige van die bewoners al vernield en daar moet men ze voor laten opdraaien i.p.v. de belastingbetaler.
  • Maria Arens

    6 jaar geleden
    Tot de verkiezingen voorbij zijn zeker ? Een beetje meer respect voor verhuurders, die wel degelijke woningen aanbieden... Wat is dat 'fraude'? De overheid verdient op alles 5keer... geef ALLE mensen een degelijke woning, en stop met zeuren over geld. Print wat geld bij, dan is er genoeg.