De Madammen - Radio 2 - Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Britt Van Marsenille
Volledig scherm
De Madammen - Radio 2 - Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Britt Van Marsenille © VRT

VRT ontkent tegen betaling aan verslaggeving te doen: "We gaan wel samenwerkingen aan voor speciale live-uitzendingen"

ShowbizzOrganisaties en culturele instellingen kunnen tegen betaling aandacht krijgen op de VRT-radiozenders. Prijskaartje: 1.800 tot 9.750 euro. Voor dat laatste bedrag krijg je 'De Madammen' live over de vloer. "Dit is tegen alle deontologische regels", zegt de Vlaamse Vereniging van Journalisten. "Niets van aan", zegt VRT. "We gaan wel samenwerkingen aan voor speciale live-uitzendingen"

132 reacties

  • Jef Van De Plas

    6 jaar geleden
    Geld geven voor in een programma met deze tetteraars, ge moet goed zot zijn. Ik draai mijne knop om...ze horen zeer graag zichzelf houden hun eigen "cultstatus" gaande ,en weten alles beter, zoals er wel meer zijn op de VRT , nietwaar Katrien Cools. Platte rusthuisradio is het.
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    VRT ontvangt overheidssubsidie en die organisaties en culturele instellingen zijn allemaal politieke VZW's die ook overheidssubsidie ontvangen. Dus de belastingbetaler betaald van A ot Z.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Willens nillens, wij betalen hiervoor. Een zender zou neutraal moeten zijn. Het wordt echt tijd voor andere zender.
  • censor

    6 jaar geleden
    Denk je nu echt dat bv. de weerman-vrouw alles gratis doen ? En de nieuwsankers , die geven mediatraining, ook niet gratis, dat zoiets kan is deontologisch ook niet goed te praten....
  • Jos Verboven

    6 jaar geleden
    Een nationale zender, zender van de belastingbetaler hoeft geen reclame te maken maar bovenal NEUTRAAL te zijn. Kijk maar even naar Terzake waar mevrouw Cools reageert op NVA als een stier op een rode lap. Alle politicologen zijn van RUG, rood bastion. Inderdaad maak eens een PANO over de eigen VRT, maar dan door een neutrale reporter.