VIDEO. Gevaar geweken na chemisch lek in Tessenderlo

Bij Vynova in Tessenderlo lekte donderdagochtend een chemisch product. Daarop werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Na negatieve metingen van de hulpdiensten laat het gemeentebestuur via Facebook weten dat er geen gevaar is voor de buurt.

mw | hvv

Door een lek rond 6.45 uur ontstond er een gaswolk. Bewoners kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden in afwachting van metingen van de hulpdiensten. Die blijken ondertussen negatief, zo laat het gemeentebestuur weten via Facebook. “Metingen geven aan dat de (school)omgeving veilig is.” Het lek werd ondertussen ook gedicht.

Het Pius X College in Tessenderlo vroeg uit voorzorg aan leerlingen om thuis te blijven. Na het geruststellend bericht van de gemeente dat de schoolomgeving veilig is, wordt iedereen opnieuw verwelkomd.

Bij Vynova produceren ze ethyleendichloride (EDC) en monovinylchloride (MVC), twee essentiële bouwstenen voor de productie van PVC.

Volgens de veiligheidsvoorschriften zouden donderdag de alarmsirenes op de site ook getest worden. Dit wordt uitgesteld om verwarring te voorkomen.

LEES OOK: Brandweer na chemisch lek in Tessenderlo: “Stop paniekzaaierij op sociale media”

© ToPa

© ToPa

© ToPa

© ToPa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer