© Timberland

Zo draag je laarzen op een mannelijke manier

De schoenen waar we elke stijlvolle man mee spotten dit najaar? Laarzen en boots! Geen idee hoe je ze moet dragen? Zo draag je ze op een mannelijke manier.

cityfashion

De laarzen zelf

Ga voor een paar in een neutrale kleur (zwart of cognac bijvoorbeeld), dat staat een stuk stoerder dan een felle kleur. Let ook goed op de details. Brede veters, dikke zolen een minimum aan tierlantijntjes maken je boots sowieso mannelijker.

Zo draag je ze

Je laarzen stijlvol dragen? Probeer een mix and match aan materialen uit. Leren laarzen met een stoere jeans en grofgebreide wollen trui of cardigan bijvoorbeeld. Of draag je laarzen nonchalant over je ietwat opgerolde jeans of onder een klassieke pantalon. Als bovenstuk zijn een leren jas, dikke coltrui of mantel een perfecte match voor al je boots.

Dit najaar zie je alle mannen met deze schoenen aan hun voeten

© Hogan

Een nieuw modeseizoen? Tijd om je schoenenkast een upgrade te geven. Van sneakers met dikke zolen tot gekleurde exemplaren, deze schoenen zijn hot dit najaar!

Sneakers met dikke zolen

Sneakers die rechtstreeks uit de jaren ’90 lijken te komen zijn een van de grootste schoenentrends van dit najaar. Het meest kenmerkend? De dikke, maar oh zo comfortabele plateauzool!

Een streepje kleur

Gure najaarsmaanden? Geef je outfit wat pit met gekleurde schoenen! Blauw, geel of rood: dit seizoen zagen we alle kleuren van de regenboog passeren op de catwalk.

Lace it up

Veters, veters en nog eens veters! Stoere laarzen waren al langer in de mode, maar dit seizoen zijn ze uitgerust met het betere veterwerk. Tip: vooral grijze en cognackleurige schoenen zijn de ultieme najaars-essentials.

Met deze tips heb je het nooit te warm of te koud

© Jack & Jones

Een hemd met een blazer of een T-shirt met bomberjack, tijdens het tussenseizoen is het soms moeilijk om een gepaste outfit te kiezen. Met deze tips heb je het nooit te warm of te koud!

De juiste stof

De ideale mix tussen warm en koud? Dat begint bij het juiste materiaal! Iets warmere temperaturen voorspeld? Kies dan voor een outfit uit katoen, linnen of chambray. Een warm, isolerend laagje? Polyester, wol, leer of neopreen zijn in dit geval de beste keuze.

Kies voor strategische laagjes

Laagjes zijn de allerbeste keuze tijdens lastig tussenseizoen-weer. Begin met een simpele basislaag zoals een T-shirt (met lange mouwen), sportieve polo of een klassiek hemd. Een trui met V-hals of cardigan kan je nog makkelijk uitdoen wanneer je het toch te warm krijgt. Onvoorspelbaar weer? Een regenjas, windjack of iets warmere bomberjack houdt je warm!

De juiste broek? Een chino!

De ergste vijand van het tussenseizoen? Jeans! Jeansbroeken hebben een dikke vezel waardoor ze vaak te warm aanvoelen. Bovendien droogt een jeans enorm traag wanneer je in een plensbui terecht komt. Wat je beter wel kan dragen? Een chino is niet alleen beter geschikt voor wisselvallige temperaturen, dit type broek past moeiteloos bij de rest van je garderobe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer