© Shutterstock

Geef elkaar eens een dikke knuffel, het is goed voor je

Een geliefde een knuffel geven wanneer het allemaal even tegenzit, is een natuurlijke reflex die waarschijnlijk meer teweegbrengt dan je verwacht. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse universiteit, Carnegie Mellon University, stimuleren knuffels positieve gevoelens en reduceren ze negatieve.

VVA

Een knuffel per dag houdt de dokter (mogelijk) weg. Dat heeft een onderzoek van een doctoraatsstudent aan de Amerikaanse universiteit, Carnegie Mellon University, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS One uitgewezen. Na een sociaal conflict brengen ze mogelijk een meetbare impact op het stressniveau en het humeur teweeg.

"Een eenvoudige knuffel geven kan een effectieve ondersteuning zijn voor zowel mannen als vrouwen die met conflicten in hun relaties geconfronteerd worden", benadrukt Michael Murphy, de doctoraatsstudent van de Amerikaanse universiteit. "Ze voelen zich gesteund, geliefd en vrij van oordelen." Hierdoor worden positieve gedachten mogelijk gestimuleerd en negatieve gereduceerd.

Voor de studie werden 404 volwassenen gedurende twee weken elke avond telefonisch geïnterviewd. Iedere deelnemer kreeg een serie vragen voorgeschoteld over eventuele conflicten gedurende de dag, over mogelijke knuffels die ze kregen en het effect op hun humeur. Hoewel het onderzoek nog verder uitgediept zal worden, tonen deze onderzoeksresultaten volgens de auteur wel al aan dat fysieke steun in de vorm van een knuffel zeker de moeite loont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer