Het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis. (Illustratiefoto)

Vrouw verdacht van grootschalige drugssmokkel vrij door acties Veiligheidskorps

Een vrouw die verdacht wordt van grootschalige drugssmokkel is nog voor haar proces in vrijheid gesteld. De oorzaak van de invrijheidstelling is de staking bij het Veiligheidskorps. Daardoor kon haar zaak nog niet behandeld worden. Omdat ze ook nog kampt met medische problemen mag ze de cel verlaten in afwachting van haar proces. 

23 reacties

  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Wij hebben hier geen ministers meer nodig die toch geen verantwoordelijkheid hebben, maar juristen die de wetten aanpassen aan de huidige problemen.
  • Robin Matthé

    6 jaar geleden
    Hoe goedkoop is het om dit verhaal in de wereld te brengen, de schuldigen zijn de heren politici die alsmaar willen besparen,waardoor werknemers gedwongen worden tot acties...dat de rechter de beschuldigde laat gaan is ZIJN verantwoordelijkheid,niet die van de laagsten op de lader in het systeem....De leden van het veiligheidskorps leven al maanden in onzekerheid over hun statuut,mss de rollen eens omkeren en het statuurt van de minister en zijn rechters in vraag stellen?
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Schaf dat Veiligheidskorps af en laat het werk terug uitvoeren door politie zoals vroeger onder de Rijkswacht. Het is dan direct afgelopen met die regelmatige stakingen.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    @ ja Guido dat zou mogelijk moeten zijn maar daarvoor moet de wet dan weer aangepast worden door onze ministers want die maken in tegenstelling tot wat velen blijkbaar niet weten nog altijd de wetten in België en niet de rechters. Maar onze ministers steken liever hun tijd in nieuwe belastingen heffen dan in goede en nieuwe wetten te maken.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Ze zat al meer dan een jaar in voorhechtenis. Was het veiligheidskorps al die tijd in staking? Of krijgen ze bij justitie echt geen deuk in een pak boter geklopt?
  1. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”