PVDA-kopstukken Peter Mertens (lijsttrekker in Antwerpen) en Raoul Hedebouw (lijstduwer in Luik).
Volledig scherm
PVDA-kopstukken Peter Mertens (lijsttrekker in Antwerpen) en Raoul Hedebouw (lijstduwer in Luik). © BELGA

VOORUITBLIK. PVDA mikt op doorbraak in de centrumsteden

De PVDA mikt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober op de centrumsteden. Een zetel in zoveel mogelijk gemeenteraden is de doelstelling, al plakken de communisten er geen concreet cijfer op. "Maar we voelen dat we het tij mee hebben. In Gent, Antwerpen, Leuven, Sint-Niklaas, Kortrijk of Mechelen moeten we een zetel kunnen halen", zegt partijwoordvoerder Tom De Meester, zelf lijsttrekker in Gent.

49 reacties

  • Maxime Vanmaercke

    6 jaar geleden
    Zielig. Minder werken...meer verdienen. Socialisme in het kwadraat. Iets beloven is één maar waar de centen halen is twee...
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Johan Lanoot,net als vele anderen laat ook jij je naaien door misleidende quotes over 'communisme'.Ook aan u:lees eens Karl Marx. Dit staat alvast niet voor wat u beweert inzake Mao,Stalin..enz.Allemaal dooddoeners om het consevatief gedachtegoed in stand te houden.Ik daag de onderdrukkers uit,u geeft ze net de pap in de mond!
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Jaja Jan Jansens iedereen veel geld en niemand die moet werken , dat moet het paradijs zijn . Droom verder man , voor niets gaat de zon op .
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    @ Beelen Danny nee tuurlijk niet het oude communisme was het USSR het nieuwe is Venezuela . Echt een wereld van verschil. Vergeet het maar .
  • Gilbert De Meyer

    6 jaar geleden
    geschiedenis heeft geleerd dat het kan werken zolang de basis mag beslissen als er een nummer 1 komt zoals we in Rusland gezien hebben is het voorbij, dat moet goed gecontroleerd worden. Maar eigenlijk geld dit voor elke partij, ze moeten de basis laten beslissen maar nee eens ze er aan zijn denken ze alleen dat hun gedachte goed heilig is daar wringt de schoen met elke volksvertegenwoordiger