Bloomberg
Volledig scherm
© Bloomberg

"China spioneerde met microchips ter grootte van rijstkorrel in hardware van Amazon en Apple"

China heeft kleine spionagechips gebruikt om te infiltreren in de hardware van grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Amazon en Apple. Dat staat in een artikel in Bloomberg Businessweek. De technologiebedrijven spreken de informatie in het bericht tegen.

9 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    En de VS bespioneerd ieder van ons, en elk bedrijf dat via internet verbonden is. So what? En ze hebben ondertussen ook al toegegeven dat indien belangrijke economische belangen en/of contracten op het spel stonden zij dit doorspeelden aan de betrokken amerikaanse bedrijven. Is net hetzelfde!
  • Jos Leeuw

    5 jaar geleden
    En wie heeft daar nu eigenlijk last van?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Vroeger werden die dingen hier gemaakt bij ons met onze werkkrachten, alles maar dan alles was beveiligd en gecontroleerd tot vervelens toe. Veel mensen hadden daar toen een fantastische job, toen kwam er een sjoemelaar tot gedacht dat dat allemaal naar China moest, kwestie van meer zakken vullen en foefelen. We zien er de gevolgen van niemand weet nog wat in die dingen steekt en wees gerust er steekt nogal wat in.
  • Aquila van Boxel

    5 jaar geleden
    Het is toch niet waal zekels. Dat is velschieten.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Dat weet iedereen toch ? Er worden zelfs talloze hard discs geproduceerd en geleverd waarop de virussen reeds geïnstalleerd zijn.