ACV-voorzitter Marc Leemans.
Volledig scherm
ACV-voorzitter Marc Leemans. © BELGA

"Woordbreuk": bonden woest op werkgevers en regering om afspraken rond brugpensioen

pensioenenDe vakbonden tillen erg zwaar aan de plannen van de regering om het brugpensioen te verstrengen. Ze beschuldigen zowel de regering als de werkgevers van "woordbreuk" en waarschuwen dat dit het nakend interprofessioneel overleg ernstig kan schaden. "Dit gaat een zware schaduw over het interprofessioneel overleg werpen", aldus ACV-voorzitter Marc Leemans.

34 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Doe er iets aan ! Een algemene staking niet voor een paar uur maar voor een week ! Wedden dat na drie dagen deze regering breekt ? Drie dagen na mekaar en de wever en co zullen hun biezen pakken .
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Het hele onrechtvaardige aan dit bruppensioen is dat hele generaties op 50 of 52 hun actieve loopbaan hebben verlaten en pensioenrechten blijven opbouwen tot hun 65ste. Uiteindelijk gaan die bruggepensioneerden later een veel groter pensioen ontvangen na amper 30 jaar gewerkt te hebben dan iemand die met vervroegd pensioen gaat na 42 actieve jaren! Afschaffen die handel!
  • Hilde Peeters

    6 jaar geleden
    Iedereen.klaagt over de vakbond en brugpensioen maar de meeste zullen wel gaan als ze kunnen. Denk aan de manier hoe we werken veel is gekomen.door mensen die vroeger op straat kwamen.Degene die klagen werken die wel zij worden door wie betaald enoeten geen stempeltje meer halen elke dag
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Brugpensioen is een mislukt gedrocht van vroeger dat Belgie al massa's geld heeft gekost .
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De vakbonden zijn het failliet van dit land. Wanneer men ziet dat enkele vakbondsmaffiosi het land telkens plat leggen en tienduizende werkwilligen het recht op arbeid ontzeggen door allerlei wilde acties is dat misdadig want het is op het einde van de rit dat de belastingbetaler kan op draaien voor de economische schade.