Unizo-voorzitter Danny Van Assche.
Volledig scherm
Unizo-voorzitter Danny Van Assche. © Baert Marc

"Klokkenluiders inzetten om fiscale fraude op te sporen? Ik noem dat een heksenjacht op ondernemers"

Fiscale fraudeHet idee om een klokkenluidersregeling in te voeren in de strijd tegen de fiscale fraude moet volgens Unizo naar de prullenbak worden verwezen. "We vragen aan de regering om die maatregel af te serveren. Dit is niet proportioneel", zegt Danny Van Assche, de gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie. Unizo beklemtoont dat het aanpakken van fiscale fraude belangrijk is, maar pleit voor het afsluiten van een charter.

48 reacties

  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Gisteren op enkele industrieparken rondgelopen. In elk industriepark stonden zeker tien gebouwen leeg. Er is echt iets aan de hand en dat ga je niet oplossen door zelfstandigen te overladen met regels, belastingen en controles.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Laat die zelfstandigen toch volledig in het zwart werken maar schaf hun pensioen volledig af. Laat ze volledig opdraaien voor hun eigen ziekte en hospitalisatiekosten en geef hun geen recht op werkloosheidsvergoeding. Het woord "zelfstandige" zegt het zelf je moet maar voor je eigen zorgen!
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Is het witte kassacircus al in orde,neen.Dus?Zoals altijd de verkiezingen naderen.
  • Axel Limbourg

    6 jaar geleden
    roger deprez er is wel een verschil tussen sociale en fiscale fraude: sociale fraude is pure diefstal van de belastingbetaler(zowel arbeider als bediende als ambtenaar) omdat mensen die zogezegd ziek zijn de staat 2 keer belazeren en fiscale fraude is gewoon de belastingbetaler(die werkt, dus zijn eigen geld) die 1/3 niet aangeeft gewoon omdat hij de staat niet vertrouwd
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Dat krijg je dan als een partij als NVA de mensen ertoe aanzet om alles en iedereen te gaan verklikken!