Vier procent van alle huurders van sociale woningen verdient eigenlijk teveel om in die woning te mogen blijven wonen.
Volledig scherm
Vier procent van alle huurders van sociale woningen verdient eigenlijk teveel om in die woning te mogen blijven wonen. © ANP

Vijfduizend gezinnen met te hoog inkomen wonen toch in sociale woning

Vier procent van alle huurders van sociale woningen verdient eigenlijk teveel om in die woning te mogen blijven wonen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Het gaat om iets meer dan 5.000 gezinnen, van wie het inkomen meer dan 25 procent boven het maximum ligt. 

116 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    En geen nva politici of willen jullie namen en adressen ? doe een klein beetje moeite en zult je ogen niet geloven .
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Typisch N-VA, inspelen op de afgunst. Er zijn meer dan 140.000 sociale woningen in Vlaanderen. Aangezien er onder die bewoners altijd zullen zijn die zich - soms zelfs maar tijdelijk - wat uit de armoede werken zal er altijd een klein percentage dat een te hoog inkomen heeft. Of moet iemand die werk gevonden heeft meteen uit zijn huis gezet worden. Dan kan hij beter steuntrekker blijven.
  • Kitty Frederickx

    6 jaar geleden
    Het zijn bijna verkiezingen zeker dat men dit nu ontdekt. Vraag is gaat men er ook iets aan doen na de verkiezingen?
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ja sociale woning betaald door de dwaze Belg en in het thuisland een riante villa en een hotel komt voor mag je niet zeggen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De huurprijs is gekoppeld aan het inkomen, isabel da silva. Regel is 1/50 van je jaarlijks inkomen als maandelijkse huur. En het zijn geen luxevilla's. Daardoor kan het zelfs zijn dat je meer betaald dan op de private huurmarkt. Dat soort huurders houdt de toestand financieel recht voor de sociale woningmaatschappijen. Niet de huurachterstand van de armer wordende armen.