Direct naar artikelinhoud
Media

Tv-presentator Walter Capiau (80) overleden na strijd tegen kanker

Walter Capiau.Beeld VTM

Walter Capiau, de man die Rad van fortuin tot een begrip maakte, is op 80-jarige leeftijd overleden. Het ging al enige tijd niet goed met Capiau, die voorbije zomer geconfronteerd werd met ongeneeslijke maagkanker.

De voormalige radio- en televisiepresentator heeft zijn hele leven in de spotlights gestaan en maakte van Rad van fortuin en Hoger, lager begrippen. 

Maar na beschuldigingen van kindermisbruik schuwde hij de jongste jaren van zijn leven alle publiciteit. In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was, nu blijkt hij in alle stilte te zijn overleden.

Capriolen van Capiau

Walter Capiau was jarenlang een van 's lands populairste tv-presentators. Na zijn zondagse radioshow Capriolen van Capiau op Radio 2 werd hij vooral bekend met Hoger lager, dat vanaf 1983 te zien was op de openbare omroep, en Rad van fortuin, dat hij vanaf 1989 presenteerde op VTM. 

In 2011 ontstond echter ophef toen twee mannen in het weekblad Dag Allemaal getuigden dat ze als tieners waren aangerand door Capiau. Op het moment van de feiten waren zij 13 jaar, en was Walter hun scoutsleider van 24. Schoorvoetend gaf Capiau de feiten toe. Omdat de feiten al lang verjaard waren toen ze aan het licht kwamen, moest hij zich niet voor de rechtbank verantwoorden. De televisiecoryfee verontschuldigde zich wel bij zijn slachtoffers, en verklaarde later veel spijt te hebben van de feiten.

Het schandaal nekte zijn verdere showbusinessplannen. Zijn geplande comeback in Walters mooiste momenten show ging niet door. 

Lees ook: Stil afscheid na een leven lang in de spotlights