De vier Russische spionnen vlak na hun aankomst in Nederland.
Volledig scherm
De vier Russische spionnen vlak na hun aankomst in Nederland. © EPA

Antenne onder jas in auto en massa telefoons: zo gingen Russische spionnen in Nederland te werk

Vier Russische spionnen hebben in Nederland geprobeerd om informatie te stelen bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), zo raakte gisteren bekend. Bijna nooit deelt de Nederlandse geheime dienst MIVD informatie uit een operatie met de buitenwereld. De openheid die gisteren aan de dag werd gelegd, geeft een ontluisterende inkijk in hoe de hackers te werk gingen.

19 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Niets nieuws onder de zon. Al honderden jaren wordt er gespioneerd door verscheidene landen met veel belangen. Het is zo oud als de weg naar Rome. De Chinezen spioneren net zo hard en kopiëren van alles wat maar nagemaakt kan worden. Skripal, Engeland, Nederland met diverse geheime schandalen moeten nu eenmaal de Russen schaakmat hebben.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Al deze verhalen vallen precies samen met de promotie campagne van de VS voor het oprichten van een nieuwe cyber macht die in staat moet zijn om oa in te breken in vijandige instanties en regeringen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hebben die Russen dan iets te zien met dat verdwenen vliegtuig uit Maleisië van vlucht MH17. Dat is een nieuwe interessante piste. Wie zat er op dat vliegtuig of wat vervoerde het.
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    4 honden vechten om een been, de vijfde loopt ermee weg, misschien een afleiding geweest
  • Roger Boni

    5 jaar geleden
    Nieuwe film van R. Atkinson uitgelekt?