Zeven bouwvakkers verschansen zich in kraan na conflict met baas

Op een bouwwerf in Hove zitten vrijdagochtend zeven arbeiders verschanst in een kraan op ruim dertig meter hoogte. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla. De mannen wilden op die manier aanklagen dat ze al maanden niet meer worden betaald door hun werkgever.

Volgens de politie weigeren de arbeiders, die allemaal alleen Italiaans of Egyptisch spreken, voorlopig elke vorm van communicatie en lijkt er dus niet meteen een einde te komen aan de actie. De politie heeft onderhandelaars ingeschakeld, maar dat maakt de arbeiders niks uit. Collega's van de actievoerders lieten aan Gazet van Antwerpen weten dat zij gewoon hun loon willen krijgen.

In totaal zou het gaan om vijftien personen die nog geld te goed hebben van de baas. "Sommigen moeten nog 6.000 euro krijgen", klinkt het. Volgens de werkgever, een Brusselse firma, zouden de lonen echter wel al uitbetaald zijn.

Een van de bouwvakkers die beneden stond, werd al aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Commissaris Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla meldde nog dat één persoon gewond raakte nadat hij iets op zijn hoofd kreeg. De arbeiders zelf beweren echter dat hij een slag moest incasseren van een medewerker van de baas.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen