© BELGA

Deze 26 Rode Duivels roept bondscoach op voor Nations League-tweeluik

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie voor de interlands tegen Zwitserland en Nederland bekendgemaakt. De Spanjaard riep voor het eerst verdediger Brandon Mechele op, goed op dreef bij Club Brugge. Ook Jason Denayer, Christian Kabasele en Dennis Praet zijn er voor het eerst sinds lang weer bij. Genk-aanvaller Leandro Trossard mag zich ook weer Rode Duivel noemen, maar moet waarschijnlijk geblesseerd afhaken.

maj

De grootste verrassingen in de selectie van de Rode Duivels zaten in de defensie. Club Brugge-verdediger Brandon Mechele werd voor het eerst opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Ook Christian Kabasele (Watford) en Jason Denayer (Lyon) waren er voor het eerst sinds lang weer bij. Op het middenveld is Dennis Praet (Sampdoria) ook weer geselecteerd.

De Duivels, sinds vorige maand opnieuw nummer 1 op de FIFA-ranking, staan voor twee belangrijke duels. Eerst treffen Eden Hazard en co in Brussel op de tweede speeldag van de Nations League Zwitserland. De Zwitsers gaven op speeldag 1 IJsland een fikse 6-0 pandoering, terwijl de Belgen ook in hun opener geen moeite hadden met de eilandbewoners (0-3). Als België wint, zet het al een stap richting groepswinst. Nadien volgt dan, opnieuw in het Koning Boudewijnstadion, een oefeninterland tegen Nederland. Deze Derby der Lage Landen is uiteraard vriendschappelijk, maar geen van beide teams wil graag verliezen.

Selectie Rode Duivels:

Doelmannen: Courtois, Mignolet, Casteels, Sels.

Verdedigers: Alderweireld, Denayer, Kompany, Mechele, Kabasele, Vermaelen, Boyata.

Middenvelders: Meunier, Chadli, Carrasco, Castagne, Witsel, Fellaini, Tielemans, Praet, Vanaken.

Aanvallers: Mertens, E. Hazard, Trossard, T. Hazard, Batshuayi, Lukaku.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer