Lee Myung-bak.
Volledig scherm
Lee Myung-bak. © EPA

Zuid-Koreaanse ex-president krijgt 15 jaar cel wegens corruptie

CorruptieDe Zuid-Koreaanse ex-president Lee Myung-bak is wegens corruptie veroordeeld tot vijftien jaar cel. De 76-jarige politicus moet ook een boete van 13 miljard won (10 miljoen euro) betalen. Bovendien werd 6,3 miljoen euro uit zijn vermogen verbeurdverklaard. De vroegere topmanager en burgemeester van Seoel stond ook terecht voor machtsmisbruik, ontrouw en belastingontduiking.

6 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Daar mogen ze in de rest van de wereld enkel van dromen !! Hier zijn ook de meeste Politici Zo Corrupt als de pest enkel hebben ze er hier zelf voor gezorgd dat het Legaal werd !! Hoe kan je als Politicus in al die bedrijven zetelen als je moet Opkomen voor alle Vlamingen of Belgen , en zeker als je dan als Politicus nog aandelen bezit en door Lobbyisten langs alle kanten cadeau's krijgt ??
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Waarom kan dit in Belgie niet ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    waarom kan dit niet in belgie,en dan maar roepen en zeuren ove achterlijke aziaten,maar hier zijn wel degelijke en sterke wetten en gelden voor iedereen zoals je ziet,dit is de ideale wereld niet die van de vriendjespolitiek daar in ,nu lees je het eens van een ander president of niet den bak in
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Kunnen we onze politiekers niet eens naar Zuid-Korea sturen..zou een propere zaak zijn...??
  • Roy Coocks

    6 jaar geleden
    Groot verschil met hier. Hier zou hij naar "Europa" gepromoveerd geworden zijn.