De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (2e. rechts) vanmiddag op een landbouwersevent in Rome.
Volledig scherm
De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (2e. rechts) vanmiddag op een landbouwersevent in Rome. © EPA

Salvini: "Juncker heeft Europa kapot gemaakt"

Italiaans vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van de regeringspartij Lega Nord heeft in een toespraak zwaar uitgehaald naar Jean-Claude Juncker en de Europese Commissie waar die voorzitter van is. Volgens Salvini heeft de Commissie Europa in de afgrond gereden. Hij hoopt dat de Europese verkiezingen volgend jaar het politieke landschap in Europa kunnen doen veranderen.

39 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Europa maakt Europa kapot, en het volk keek ernaar en betaalde gedwee zijn belastingen...
  • Johny Lapeire

    6 jaar geleden
    Hoe kan het anders als je ziet welke bedragen wij moeten ophoesten om die mafiabende in leven te houden, het gaat hier over miljarden die wij moeten ophoesten om ons in de vernieling te rijden.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Christian Malfait : Ik stem volgende jaar ook voor iemand of voor een partij die in de E.U. zal zetelen maar niet gelooft in de ideologie van de E.U. Ik geloof er al zo lang niet meer in.
  • Ronald Beintema

    6 jaar geleden
    Merkel en Macron zijn de grootste ellende in de EU!!! Zij zijn niet met politiek voor eigen volk en eigen land bezig, maar met vreemd volk en andere landen!!! Om deze ook nog eens in hun eigen landen op te nemen......Gelukkig waait er een realistische wind......de mensen laten eindelijk hun stem horen!!! Weg met de elite!!!
  • Ronald Beintema

    6 jaar geleden
    Matteo Salvini is een echte man!!! Een man, een man, een woord, een woord!!! Daar kunnen een hoop politici wat van leren!!! Altijd een hoop bla bla, maar niets waar kunnen (willen) maken!!! Matteo Salvini is er voor het eigen Italiaanse volk en zo hoort het!!!!!!!!!!!!!