Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Peter Van den Begin in 'King of the Belgians'.Beeld RV

Al film wat de klok slaat op de buis vanavond. De komedie King of the Belgians brak geen potten in Vlaanderen, maar maakte internationaal furore. Of voor wie Vlaamse films niet kan boeien: VIER schotelt de klassieker National Treasure: Book of Secrets voor. Liever naar de bioscoop? Deze tien films mag u deze week niet missen.

Cinema Canvas: King of the Belgians

Intelligente komedie met Peter Van den Begin als koning van België, die in ons land relatief weinig voet aan de grond kreeg, maar internationaal talloze nominaties en awards in de wacht sleepte.

Lees hier onze recensie van de film.

Om 21.55 uur op Canvas

Who Is America?

De Britse komiek Sacha Baron Cohen kruipt in deze nieuwe satirische reeks in de huid van een aantal groteske typetjes waarmee hij bekende en minder bekende Amerikanen vlotjes in hun hemd zet. Grappig, maar ook wel schrijnend, vooral wanneer de nietsvermoedende slachtoffers in al hun enthousiasme racistische of homofobe praat verkopen.

Who Is America?
Beeld Showtime

Lees ook: Sacha Baron Cohen zet Amerika, maar ook zichzelf te kijk in Who is America?

Om 21.25 uur op Canvas

National Treasure: Book of Secrets

In deze avonturenfilm ontdekken schattenjager Ben Gates (Nicolas Cage) en zijn vader, archeoloog Patrick (Jon Voight), dat één van hun voorvaderen betrokken was bij de samenzwering om president Lincoln te vermoorden. Om zijn naam te zuiveren reizen ze af naar Buckingham Palace en het Witte Huis, waar ze op bewijsmateriaal over een vergeten gouden stad stoten.

Om 20.35 uur op VIER

Lees ook onze dagelijkse rubriek DM Zapt:

Als we zomaar woorden beginnen af te schaffen, spreken we binnen de kortste keren allemaal Jerommekestaal

Ex Machina

Indrukwekkend regiedebuut van scenarist Alex Garland, die een waarschuwende vinger opsteekt voor de gevaren van artificiële intelligentie. De ravissante Alicia Vikander steelt de show als de manipulerende androïde Ava, de eerste robot met bovenmenselijke intelligentie.

Om 20.35 uur op Q2

Brimstone

De Nederlandse regisseur en scenarist Koolhoven maakt grote indruk met deze westernthriller. Acteurs Fanning en Pierce zijn perfect gecast en ook technisch is er niets op de film aan te merken. Winnaar van zes Gouden Kalveren, onder meer voor beste film en regie.

Om 22.10 uur op NPO3

De Morgen duikt voor u in het tv-seizoen. Welke programma's zijn echt de moeite waard en welke kunt u links laten liggen?