In de ziekenhuizen van de steden Hodeida en Ibb hebben dokters in totaal zo'n 300.000 mensen een inenting gegeven tegen cholera. Onder hen ook 164.000 kinderen.
Volledig scherm
In de ziekenhuizen van de steden Hodeida en Ibb hebben dokters in totaal zo'n 300.000 mensen een inenting gegeven tegen cholera. Onder hen ook 164.000 kinderen. © REUTERS

Massale vaccinatie tegen cholera in Jemen tijdens vierdaags staakt-het-vuren

In Jemen zijn de voorbije dagen zo'n 300.000 mensen ingeënt tegen cholera. Onder hen bevinden zich ook 164.000 kinderen onder de 15 jaar. De vaccincatieronde is een campagne van het VN-kinderfonds UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De campagne is mogelijk dankzij een vierdaags staakt-het-vuren.

1 reactie

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Welke cholera vaccinatie?? Heb 25 jaar voor mijn werk naar de ruigste gebieden in de wereld gereisd. In het Tropisch Instituut in Antwerpen zei men mij dat er géén vaccin bestaat voor cholera, maar omdat er in verschillende van die ontwikkelingslanden steeds naar gevraagd wordt konden zij me wel een stempel "ingeent tegen cholera voor onbepaalde duur" in mijn gele boekje bezorgen!!