De Borealisvestiging in Paal.
Volledig scherm
De Borealisvestiging in Paal. © BELGA

Chemiebedrijf Borealis pompt 1 miljard euro in Antwerpen

Het Oostenrijkse chemieconcern Borealis bouwt een nieuwe propyleenfabriek in de Antwerpse haven. Met bijna 1 miljard euro is het een van de grootste investeringen in de Europese chemiesector van de voorbije jaren, schrijft De Tijd vandaag. "Hier zal over gesproken worden. Dit zet Antwerpen op de wereldkaart", reageert Frank Beckx, de topman van de chemiefederatie Essenscia in de krant.

10 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Borealis komt in Beveren en niet in Antwerpen. Dus de Beverse stadskas zal gespekt worden en niet de Antwerpse.
  • Wendy Warens

    6 jaar geleden
    Ondertussen de dieselauto verbannen maar wel chemiereuzen vrij spel geven. En dat zal alle grondstoffen ook nog eens met oude dieselboten geleverd worden met nog meer vervuiling als resultaat.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    misschien is het wel goed dat groen de verkiezingen zou winnen , dan sluiten alle fabrieken en is het file probleem zo opgelost
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    6 miljoen steun, dat kan tellen. Daarmee kan je 100 mensen 2 jaar lang 30.000 bruto mee betalen. Dus het zijn jobs betaald door de overheid, de winsten geprivatiseerd. En waar komt die 1 miljard vandaan? Als het eigen kapitaal is heeft dit bedrijf eerst 1 miljard uit de economie gehaald en op termijn willen ze dat miljard met winst terugverdienen. Enkel door geldinflatie blijft het systeem overeind.
  • tom de ridder

    6 jaar geleden
    Fantastisch nieuws voor de haven en economie, want los van de directe tewerkstelling van 104 personen wordt er ook indirect tewerkstelling gecreëerd. Propyleen wordt hoofdzakelijk via pijpleiding of schip vervoerd maw impact op verkeer/congesthetische is heel beperkt.