Schellebellemoord: incestueuze relatie tussen Prosper en Belinda is over

© bfs

Belinda Van der Borght, een van de beschuldigden in de ‘Schellebellemoord’, heeft een nieuwe vriend. Daarmee komt definitief een einde aan de incestueuze relatie met haar vader. Maandag komt de moordzaak voor het hof van beroep in Gent.

osw

De nieuwe vriend zou een Serviër zijn die inwoont bij Belinda en Prosper. Het koppel zou boven wonen, vader Prosper – wiens gezondheidstoestand steeds slechter wordt – beneden. Er zouden ook trouwplannen zijn. “Het bewijs dat er definitief een einde is gemaakt aan de incestueuze relatie tussen Prosper en zijn dochter”, zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche.

Prosper Van der Borght werd door de rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot 26 jaar cel voor de moord op zijn zoon. Eddy Van der Borght (37) werd op 11 juli 2011 op de oprit van de woning van zijn vader in Schellebelle vermoord, een executie die Prosper bevolen had aan David C. en Sabrina V.

Assisen

Vandenbussche tekende beroep aan en wou dat zijn cliënt berecht werd door een assisenjury. “Maar het hof van beroep heeft zich bevoegd verklaard en het Hof van Cassatie heeft het daar dinsdag gelijk in gegeven”, zegt Vandenbussche. Hij overweegt om naar het Europees Hof in Straatsburg te stappen.

Maandag gaat het proces voor het hof van beroep voort. Er wordt gepleit welke getuigen moeten worden opgeroepen. “Wij zullen er een tiental vragen”, zegt Vandenbussche. Frank Scheerlinck, advocaat van schutter David C., zal er geen vragen. “In eerste aanleg is op mijn vraag kleindochter Candy geweest. Dat is voor mij voldoende. Al blijf ik het vreemd vinden dat zij niet wordt vervolgd. Ik begrijp mijn collega Vandenbussche als hij zegt dat ze meer wist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen