Photonews
Volledig scherm
© Photonews

CEO Elektrabel bekent: "Betonprobleem in kerncentrales werd niet goed ingeschat"

"Werd het probleem met het beton in onze kerncentrales goed ingeschat? Neen", zo erkent de CEO van Engie Electrabel, Philippe Van Troeye, in een interview met La Libre Belgique en La Dernière Heure. Hij verzekert dat Electrabel zijn verantwoordelijkheid zal nemen, ook ten aanzien van de stijging van de elektriciteitsfactuur.

45 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Ik stel mij de vraag hoe dit allemaal is kunnen gebeuren hoe komt het dat men dit nooit heeft gezien bij de bouw van dit complex dit gebouw had met de meeste zorg moeten gebouwd worden waarom is dat niet gebeurd wie was in die tijd de verantwoordelijke want wat nu gebeurd is een gevolg van slechte plaatsing betonijzer , betonrot ? eigenlijk onvoorstelbaar wanneer men bunkers uit de tijd van de oorlog zonder al die problemen ziet staan .
  • censor

    6 jaar geleden
    Als er problemen zijn is het altijd van : verkeerde inschatting, honderden politiekers zijn zo al de dans ontsprongen met die uitvlucht..
  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    Al de mensen die onbekwaam zet die aan de deur en nog iets,dat de regering gewoon beslag legt op al die kerncentrales en neem ze in eigen beheer.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Het betonprobleem niet goed ingeschat ? Raar.., de winst... die wordt wel goed ingeschat !
  • Willy Stinissen

    6 jaar geleden
    En als ik het goed begrijp wat er bij wiki over die thoriumreactor staat, dan zou dat niet economisch rendabel zijn omdat er geen plutonium als restproduct overblijft dat aan de wapenindustrie kan verkocht worden. Als dat de enige reden is dan vind ik dat toch immoreel.