De F16's werden ingezet na de alarmmelding van de piloot.
Volledig scherm
De F16's werden ingezet na de alarmmelding van de piloot. © foto ricardo smit

Amerikaan (29) draait door in vliegtuig, F-16's schieten te hulp

De marechaussee, een op militaire leest geschoeide Nederlandse politiedienst, heeft een 29-jarige Amerikaan uit een vliegtuig gehaald dat onderweg was van Abu Dhabi naar Amsterdam. Hij viel het cabinepersoneel en passagiers aan. Uit voorzorg werden twee Nederlandse F-16's ingezet om het toestel te begeleiden. De man is opgenomen.

30 reacties

  • Kris Smillew

    6 jaar geleden
    De marechaussee, een op militaire leest geschoeide Nederlandse politiedienst... Net zoals onze vroegere Belgische rijkswacht dus. Wat ik me al jaren afvraag, waarom is onze rijkswacht ontbonden en gaat het vanaf toen met onze justitie alsmaar meer en meer bergaf ?
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Moest men al eens stoppen met alcohol te schenken op het vliegtuig en dronken passagiers te vermijden het zou al veel helpen. Maar zo te zien werken die F16 nog prima en zijn nog niet aan vervanging toe
  • Geert Hebbrecht

    6 jaar geleden
    2 F16 voor dolgedraaide passagier. Wat gaan ze doen? Het vliegtuig neerschieten omdat er iemand een paar vuistslagen uitdeelt. Nee toch. Een grote belachelijke cinema is het/.
  • marc de Volder

    6 jaar geleden
    Zoal steeds zijn er hier een aantal anti USA kwibussen die zo gefrustreerd zijn ivm de USA dat ze denken dat enkel daar zotten leven en in Belgie en het land van hun Idool Poetin niet. Alsof Belgie een voorbeeld is in alles,dit derde wereldland.Zagers.
  • Jef Janssen

    6 jaar geleden
    Weer een verwarde. Die mensen hebben geen controle over hun emoties en zijn steeds maar verward. Verwarring alom dus. Wij gaan niet verward zijn op 14/10 en het zal zeker niet VB zijn.