© MC

© MC

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nina Derwael wint drielandentornooi

Nina Derwael was de beste in het drielandentornooi in Varsenare, de laatste oefenwedstrijd voor het WK in Doha. De Truiense won voor de Nederlandse Naomi Visser en onze landgenote Axelle Klinckaert.

mc

drielandentornooi was ingelast om de gymnastes van België, Nederland en Roemenië wedstrijdritme te laten opdoen voor het WK, dat eind deze maand begint in Qatar. Derwael won afgetekend op de brug met ongelijke leggers, de discipline waarin ze Europees kampioene is, maar ze viel van de balk, normaal haar tweede beste nummer. Toch haalde ze het allround met ruime voorsprong: 55.550 tegenover 53.900 voor Visser en 53.400 voor Klinckaert, die de beste was op de balk.

“Wat ik geleerd heb? Dat ik mijn voeten óp de balk moet zetten, en niet ernaast”, grapte Derwael. “Vrijdag op training en in de opwarming viel ik er ook al af. Ik probeer mijn kin tegen mijn borst te houden, maar dan zie ik de balk niet en daardoor schatte ik het verkeerd in. Ik hou er twee blauwe plekken aan over. Maar ik voel me goed en het was belangrijk om dat wedstrijdgevoel nog eens te krijgen. Die stress heb je nooit op training.”

Derwael turnde in Varsenare de oefeningen die ze ook in Doha zal brengen. Ze heeft nog drie weken om aan de details te schaven. “De elementen veranderen niet meer, maar er zijn nog wat aandachtspunten waarop we zullen focussen. Mijn energie goed verdelen over de oefening bijvoorbeeld, en op het juiste moment uitblazen om het ritme niet te verstoren. Dat soort domme dingen.”

België won het landenklassement voor Nederland en Roemenië. Naast Derwael en Klinckaert kwamen ook Maellyse Brassart, Senna Deriks, Rune Hermans en de Limburgers Dorien Motten en Julie Meyers in actie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer