In het Bos van Hambach, in het westen van Duitsland, zijn vandaag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen ontbossing om de ontginning van bruinkool mogelijk te maken.
Volledig scherm
In het Bos van Hambach, in het westen van Duitsland, zijn vandaag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen ontbossing om de ontginning van bruinkool mogelijk te maken. © EPA

Duizenden mensen protesteren tegen ontbossing in omstreden Duits bos

In het Bos van Hambach, in het westen van Duitsland, zijn vandaag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen ontbossing om de ontginning van bruinkool mogelijk te maken. Zo'n 50.000 mensen kwamen volgens BUND, de Duitse federatie voor het milieu en natuurconservatie, opdagen.

7 reacties

  • jos lagae

    6 jaar geleden
    Wat wil men . Stopzetten van alle kernreactoren werd gekoppeld aan het uitbreiden van de bruinkoolcentrales ..... Van waar moet die bruinkool dan komen ??
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Vandaag zijn ze tegen bruinkool en rooien van een bos ( waar ze overschot van gelijk in hebben ) , maar morgen staan dezelfden te betogen tegen een nieuwe kerncentrale . Nieuwe kerncentrales zijn de enige oplossing , bijgestaan door wind en zon .
  • jan wuyts

    6 jaar geleden
    RWE zal het bijltje moeten leggen tegen de milieuorganisaties wint in Duitsland niemand dat Merkel de groene jongens laat kiezen tussen kerncentrales of bruinkoolcentrales dan gaan ze kleur moeten bekennen!!!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Beuk en eik, prachtig, zonde om dat te kappen.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    De Chinezen verdienen momenteel niet alleen miljarden met kerncentrale, maar overal waar ze werken aan grote investeringen in het buitenland komen er duizenden, soms tienduizenden Chinezen mee die de belangrijke posten bekleden met betrekking tot de Chinese investeringen in dat land. In Kazakhstan is intussen 10% Chinees in ongeveer 10 jaar tijd.