Vjaceslavs Dombrovskis, leider van de partij Harmonie, brengt zijn stem uit in de Letse hoofdstad Riga.
Volledig scherm
Vjaceslavs Dombrovskis, leider van de partij Harmonie, brengt zijn stem uit in de Letse hoofdstad Riga. © AP

Pro-Russische partij wint verkiezingen in Letland

Bij de parlementsverkiezingen in Letland heeft de huidige regeringscoalitie zijn meerderheid verloren. Dat maakte de kiescommissie in de nacht van zaterdag op zondag bekend, na het tellen van meer dan 90 procent van de stemmen. De overwinnaar is zoals verwacht de centrum-linkse, pro-Russische partij Harmonie, die zo'n 20 procent van de kiezers achter zich kreeg.

14 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Eertijds werden tienduizenden Letten door het sovjet regime gedeporteerd en vervangen door Russen.Kolonisatie van bezette gebieden was toen schering en inslag!
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Hoewel de regeringen van de Baltische staten anti Russisch zijn, blijven ze toch profiteren van de (zeer) goedkope elektrische stroom uit Rusland. Zij hebben geen tekort aan elektrische stroom!
  • Daniël Maenhaut

    6 jaar geleden
    Zou er geen Russische inmenging geweest zijn, beïnvloeding ? of computers gehackt ?
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Mooi, kan ook Letland terug ingelijfd worden door Rusland. Wat een geblunder van de eu om Russische enclaves in te willen lijven, enkel uit strategisch oogpunt.
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Er komt beweging tegen het het geldverslinterde en corrupte europa wat enkel goed is voor tweederangspolitici die in hun eigen land niet meer aan de bak komen.