Deurstop blijkt plotseling 100.000 euro waard te zijn

Een Amerikaanse familie heeft jarenlang een steen als deurstop gebruikt. Maar na onderzoek blijkt nu dat het ding eigenlijk een unieke meteoriet is. Het gevaarte zou maar liefst 100.000 euro waard zijn.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De 'steen' weegt 10 kilo en heeft een donkere kleur. Geen wonder dat de familie al die jaren dacht dat het om een gewone deurstop ging. Het ding lag dertig jaar lang in een boerderij in Michigan en niemand die een idee had van de waarde of herkomst.

Universiteitsonderzoek 

Hoe de eigenaars uiteindelijk hebben ontdekt dat ze een meteoriet in huis hadden is niet duidelijk, maar het is een unieke vondst. "Dit is het meest waardevolle object dat ik ooit in mijn leven heb vastgehouden, zowel wetenschappelijk als financieel", aldus de universiteit van Michigan in een persbericht.

De meteoriet zal de komende weken verder geanalyseerd worden zodat wetenschappers kunnen ontdekken van welke asteroïde de meteoriet precies afkomstig is. De 'steen' heeft ondertussen de naam 'Edmore' gekregen. Verder onderzoek moet ook uitwijzen hoe oud het object is en wanneer het juist op aarde is ingeslagen.