De Friezen worden verdacht van het blokkeren van de snelweg, waardoor volgens het Openbaar Ministerie een gevaarlijke situatie ontstond, en het gebruik van dwang. De zaak gaat daarnaast over de vrijheid in Nederland om te demonstreren.
Volledig scherm
De Friezen worden verdacht van het blokkeren van de snelweg, waardoor volgens het Openbaar Ministerie een gevaarlijke situatie ontstond, en het gebruik van dwang. De zaak gaat daarnaast over de vrijheid in Nederland om te demonstreren. © ANP

Friezen die tegenstanders Zwarte Piet blokkeerden op snelweg voor de rechter

De rechtbank in Leeuwarden buigt zich deze week over de 34 Friezen die ervan worden verdacht dat ze vorig jaar de snelweg A7 blokkeerden op de dag van de landelijke Sinterklaasintocht. Er zijn vier zittingsdagen voor de zaak uitgetrokken.

17 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Schandalig, die mensen verdedigen een traditioneel kinderfeest !
  • Steven Jansen

    6 jaar geleden
    Verbied gewoon alle protesten tegen onze eeuwenlange tradities en het is opgelost! Nieuwkomers moeten zich aan passen of opkrassen. Wij hebben al hun heisa en criminaliteit niet nodig.
  • Pieter Martens

    6 jaar geleden
    Onnozele snullen.
  • henk menting

    6 jaar geleden
    Snelweg blokkeren mag alleen de politie. Dat deden ze een jaar geleden ook tijdens een actie voor een beter CAO. Toen was het natuurlijk niet gevaarlijk. 5% van Nederland wil geen zwartepiet
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Weeral dat gezever? De zwarte piet behoort tot onze geschiedenis, ons verleden, onze nostalgie. Hou uw vuile poten daar af. Waarom worden hier dan zwarte mensen gedoogd? Niemand protesteert daartegen: en terecht.