Tom Teulingkx, hoofd van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, trekt aan de alarmbel na het overlijden van wielrenner Jimmy Duquennoy (foto).
Volledig scherm
Tom Teulingkx, hoofd van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, trekt aan de alarmbel na het overlijden van wielrenner Jimmy Duquennoy (foto). © BELGAONTHESPOT

Bond waarschuwt: "We eisen te veel van jonge renners"

Tom Teulingkx, hoofd van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen, trekt aan de alarmbel na het overlijden van wielrenner Jimmy Duquennoy (23). "We moeten ons ernstig afvragen: hoe intensief kunnen we jonge renners laten koersen?", stelt hij in Het Nieuwsblad en De Standaard.

20 reacties

  • Staf Van de Walle

    6 jaar geleden
    Hoe hypocriet kan je zijn als bond, deze week maakten ze bekend dat de beloften veldrijders voortaan met de elites mee rijden in superprestige, niet meer apart, onder het mom ' dan kunnen ze hun eens meten met de besten', dus dan hoeven ze niet beschermd te worden, dan mogen ze wel over hun limiet gaan, alleen zij die al als prof leven bij de beloften kunnen een prijsje rijden bij de elites, hoe hypocriet kan je zijn als bond.
  • RONNY HOLSBEEK

    6 jaar geleden
    De Bond weet niet wat het zegt..Waarom treedt ze dan niet op ? Waarom pakt ze dan geen maatregelen? Het is al jaren zo. En het ligt veel dieper dan dat. Dat men eens werk maakt van dopingcontroles binnen de jeugd. Ik garandeer U dat er vandaag de dag veel dopingzondaars in het jeugdpeloton zitten. Mijn zoon koerste 11jaar. En in die 11jaar is hij NOOIT gecontroleerd geweest. Dus conclusie: geen controle , dan doen we maar gewoon ons ding en experimenteren we maar.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Ook mensen die niet sporten hebben kans op hartfalen.
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Die hebben nooit Eddy Merckx en Eddy Planckaert gekend zeker? Met de velo's en technologie van nu is het veel gemakkelijker dan vroeger! Men zou de renners wat minder rotzooi moeten geven en wat meer vitamine!
  • Nando Garcia Fernandez

    6 jaar geleden
    Heel spijtig ,maar de bond zou eens moeten gaan zien naar de nieuwelingen en junioren kleedkamers daar gaan de pillen al van hand tot hand