Burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever.
Volledig scherm
Burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever. © BELGA

VOORUITBLIK. De Wever wil na verkiezingen verder met huidige coalitie, maar de anderen twijfelen

In Antwerpen lijkt Bart De Wever (N-VA), zes jaar na de veelbesproken machtsovername na decennia van socialistisch bestuur, klemvast in de burgemeesterszetel te zitten. Met Wouter Van Besien (Groen), Philippe De Backer (Open Vld), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en de uit Puurs verhuisde Kris Peeters (CD&V) krijgt hij verschillende nationale kopstukken tegenover zich. De kans dat een andere partij dan N-VA de grootste wordt in de Scheldestad, lijkt klein. Maar of de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld standhoudt, is een heel andere kwestie.

206 reacties

  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Twijfelaars zijn sukkelaars zei mijn vader altijd je gaat er voor of je gaat er niet voor ! Oppositie kan een lesje nemen aan Bart die van een Ruïne en een failliete stadskas het heeft gemaakt .Geen wonder dat ze nu allemaal Burgermeester willen worden .Alles is opgeruimd !! Bart go go go
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    A'pen is uit de schuldenberg van de sossen geraakt dank zij De Wever. Maar het kan snel verkeren als het SAMEN-raapsel Groen/sp.a/PvdA/cD&v aan zet komen. Om van veiligheid, corruptie, maffia en autochtone integriteit maar te zwijgen. Het links gespin voorspelt niet veel goeds als de stad terug van 'iedereen' wordt, met voorkeur aan de nieuwe belgen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Weverke wil dat ,maar al de rest is wil dat niet,na 4 jaar wel een beetje wijzer en weten ondertussen dat de NVA voor veel warme lucht staat en we weten dat we dat niet kunnen gebruiken dat de wereld opwarmt met 2 graden ,welke gevolgen het zou hebben weten we,waarschijnlijk door al die NVA lucht al geen minimum tempe-raturen deze winter.
  • guido blok

    6 jaar geleden
    Laat deze ploeg verder doen aub. Dertig jaar links heeft de antwerpenaar genoeg gekost.
  • walter verkest

    6 jaar geleden
    De wever wist te vertellen verleden jaar mocht God leven deze voor hem zou stemmen ........wel het zal nodig zijn dat God voor hem stemt .