Het fiscale voordeel is bij elk pensioenspaarplan hetzelfde
Volledig scherm
Het fiscale voordeel is bij elk pensioenspaarplan hetzelfde © Shutterstock

Waarom je volgend jaar best wél op tijd geld stort voor je pensioenspaarplan

SparenDe kans bestaat dat je rond deze tijd van het jaar begint te denken aan het spijzen van pensioenspaarplan. Als je dat voor het einde van het jaar doet, strijk je volgend jaar een mooi fiscaal voordeel op. Maar in het allerbeste geval wacht je zelfs beter niet tot de herfst. Enkele tips om echt het maximum uit jouw pensioenspaarplan te halen. 

12 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Ik stort niemendal. Als ik honger heb ga ik naar het ocmw. Daar helpen ze mensen die nog nooit hebben bijgedragen aan onze maatschappij, terwijl ik al meer dan 30 jaar achter de kiezen heb. En dan nog, als je op je 20ste 1000€ spaart is die 45jaar later niets meer waard. En dan te weten dat je nog 20 jaar kan leven. Ik zou eens willen zien wat die dan nog waard is na 65 jaar. prijs van een broodje?
  • Jan Standaert

    6 jaar geleden
    En wat als ze overkop gaan zoals indertijd de banken? Ik ga mijn centen niet in andermans zakken steken. Voorbeelden genoeg om dat niet te doen.
  • Raoul van Hauwaert

    6 jaar geleden
    @Peter Buyck tot 65 en dat zal nu wel 67 worden
  • Louis Vandarte

    6 jaar geleden
    Pensionsparen is een makkelijke manier om geld van domme en naïve mensen te stelen
  • Georges Bruyninx

    6 jaar geleden
    Ik heb al sinds midden de jaren 80 het maximum gestort. Binnen anderhalf jaar krijg ik uitbetaald. Het zal miezerig zijn; ik heb de vermoedelijke uitkeringssom al medegedeeld gekregen. Had ik het geweten ik was er nooit mee begonnen. Het enige positieve is de jaarlijkse belastingaftrek. De rest is diefstal en oplichterij.