Om de verdere verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan werd in een zone van 63.000 hectare een circulatieverbod afgekondigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Om de verdere verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan werd in een zone van 63.000 hectare een circulatieverbod afgekondigd. © BELGA

Brachten militairen de Afrikaanse varkenspest ons land binnen? Defensie in vizier na vondst besmette karkassen op militair domein

GezondheidBrachten onze jongens de Afrikaanse varkenspest het land binnen? De vondst van twee besmette everzwijnkarkassen op het militair domein van Lagland voegt de Belgische militairen aan het verdachtenlijstje toe. 

8 reacties

  • Johan Vervaeck

    6 jaar geleden
    Ik begin toch als landbouwer en varkenskweker heel slechte gedachten te krijgen over het FAVV.
  • Tessa vandermout

    6 jaar geleden
    Allez ze vinden ni vanwaar het komt. 2 van die beesten sterven op een militair en ineens is het weer de schuld van Defensie. Ah ja dat klinkt spectaculairder in de krantenkoppen !
  • joris de witte

    6 jaar geleden
    Ha simpel op te lossen dus... alle militairen opsluiten in hun kazerne, alle oostblok vrachtwagens eerst 4 weken in quarantaine houden, en voor alle zekerheid alle evers afmaken!
  • lieve vanderstraeten

    6 jaar geleden
    ah ja nu zijn het de militairen, en de jagers zijn buiten het vizier. De elite onder ons,
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    Als het inderdaad de militairen waren, is minister Vandeput schuldig en aangezien hij van de nva is, is BDW de hoofdschuldige, dat is al bijna vier jaar zo.