Jill Peeters over klimaatrapport: "Bezorgd, maar hoopvol"

Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graad, dan moeten we nu iets doen. Dat is de conclusie van een nieuw alarmerend rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Drie jaar geleden hebben 195 landen in Parijs afgesproken om de opwarming te beperken tot 2 graden en liefst tot anderhalf. Nu blijkt dat die halve graad een énorm verschil maakt. “Ik ben bezorgd, maar ook hoopvol”, zegt VTM-weervrouw Jill Peeters.

24 reacties

  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Ze hebben hier in Antwerpen bij werken een brug gevonden 7 m onder het straatniveau, die is indertijd niet gebouwd onder water, voor mij het zuiverste bewijs dat zo lang de aarde bestaat het zeeniveau steeds gestegen is, en zo zijn er nog veel plaatsen op onze aarde, wat is hier op het antwoord, o ja mijn dieseltje zeker, tegen moeder natuur is niks of niemand bestand begrijp dat nu eens aub
  • jean pierre Tibermont

    6 jaar geleden
    Met al hun vliegreizen zijn die klimaat toeristen ook serieuze vervuilers om van de overbevolking(de grootste vervuiler) nog maar te zwijgen.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Marc Wouters,als ze op deze manier echter al een miljoen mensen kan aanzetten tot mentaliteitsverandering,wegen die vliegreizen van haar er niet tegenop. En diegene die klagen over "wat gaat dat kosten"? Even dit:halveer uw gereden km per auto(zeer makkelijk te doen,want vele ritten zijn overbodig),doe een pulletje extra aan i.p.v gelijk de verwarming aan te zetten enz..dat spaart al veel kosten.
  • Roger Declercq

    6 jaar geleden
    En wat gaat het de gewone man weer kosten? Is hetzelfde als de roep naar zuivere lucht hier. Precies of de ongezonde lucht stopt aan onze grenzen. Die staan nu trouwens toch ook open.
  • Linda Dilissen

    6 jaar geleden
    Dat men eens begint met vliegen 10x duurder te maken. Als je ziet op vb flight radar wat er rond vliegt is dit al grote impact. Dan is auto nog niet erg.