Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regeerverklaring: Duitsland belooft hulp om eventueel stroomtekort te voorkomen

De Duitse bondskanselaar Angela Merkel heeft premier Charles Michel verzekerd van de Duitse steun en samenwerking bij de import van elektriciteit, om een mogelijk stroomtekort tijdens de winter te voorkomen. Dat heeft premier Michel verklaard tijdens zijn regeerverklaring in de Kamer.

60 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze hebben nog ergens een lading antieke petroleumlampen gevonden die we kunnen krijgen.
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Wij bedelen nu al in het buitenland om aub het licht in België niet uit te doen. Zet zo snel mogelijk die nieuwe kerncentrale aub en stop met die milieumensen na te lopen. Zij lossen niets op maar maken ed problemen via migratie juist groter. Doe iets aan de overbevolking. Situaties van landen met gemiddeld 8.4 kinderen zonder toekomst per moeder zijn onhoudbaar.
  • jan geens

    6 jaar geleden
    Kijk ons eens een ferme kernuitstap doen zie !
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Michel gaat bij alle buurlanden energie schooien. Wel, als hun economie al iets kan missen zullen we ons daar blauw voor betalen, Electrabel nooit. Over het slechte werk van Marghem wordt niks meer gezegt, schande. Had eens iemand van de N-VA moeten zijn, nietwaar Calvo?
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Lucien Peeters nee zo is het niet want in Duitsland hebben ze de kerncentrales gesloten of toch een deel daarvan om dan de bruinkoolcentrales vollenbak te laten draaien met wind en zon zal men er nooit komen want dat is niet altijd aanwezig.De enige oplossing is kernenergie om ons klimaat te beschermen en voldoende stroom te hebben.