Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Apple-oprichter Steve Jobs in 2007.Beeld AP

Altijd al meer willen weten over de rivaliteit tussen techgoeroes Bill Gates en Bill Gates? Vanavond is uw avond. Eerder fan van de Kanibaal van Baal Sven Nys? Geen fan van bovenstaande? Dan is er nog altijd Jennifer Lawrence. Voor een volledig overzicht van de tv-gids, klik hier

Face to face

Vandaag in Face to Face twee grote namen uit de computerindustrie: Bill Gates vs. Steve Jobs. Vanaf het einde van de jaren 70 hebben deze twee visionaire ondernemers decennialang de toekomst van de computer bepaald. Hun rivaliteit was allesbepalend voor de digitale revolutie.

Om 21 uur op National Geographic.

Steve Jobs en Bill Gates in 1976.Beeld Getty Images

Joy

Jennifer Lawrence werd voor haar rol in deze charmante biopic uit 2015 genomineerd voor een Oscar voor beste actrice. Met veel empathie speelt ze de rol van Joy Mangano, een ploeterende alleenstaande moeder die met de uitvinding van de 'Miracle Mop' een fortuin vergaarde. Andere grote namen in de cast zijn Robert De Niro, Bradley Cooper en Isabella Rossellini.

Om 20.40 uur op Vitaya.

Belga Sport

Hoewel tweevoudig wereldkampioen Sven Nys twintig jaar lang de zeges aan elkaar reeg in het veldrijden, was het een bittere nederlaag die de veelvraat in hem deed ontwaken. Op 15 februari 2004 heeft Nys in Pijnacker genoeg aan een plaats in de top zes om Richard Groenendaal voor te blijven in de Wereldbeker. De andere Belgen rijden zich echter de ziel uit het lijf en Nys eindigt zevende. De Kannibaal van Baal is geboren.

Om 21.25 uur op Canvas.

Sven NysBeeld BELGA

Gert Late Night

Gert Verhulst en James Cooke zetten de laatste week Gert Late Night in. Volgende week moeten ze plaats ruimen voor kijkcijferkoning Erik Van Looy en De slimste mens ter wereld.

Om 21.40 uur op VIER. 

'Gert Late Night'.Beeld RV

Fashion's Dirty 

Stacey Dooley reisde de wereld rond om na te gaan welke impact goedkope kleding kan hebben op onze omgeving. De kledingindustrie loost massaal giftige chemicaliën in onze rivieren, wat door het dragen van goedkope kleding door miljoenen mensen ondersteund wordt.

Om 22 uur BBC One.

BBC Stacey Dooley.Beeld RV