Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck.
Volledig scherm
Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck. © BELGA

Onderzoek naar Lode Vereeck voor grensoverschrijdend gedrag: Open Vld-lijsttrekker zet stap opzij in partijbestuur

Het parket Limburg heeft een onderzoek geopend naar Lode Vereeck, die senator is en ook de Open Vld-lijst in Diepenbeek trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag. Het parket heeft een aangifte ontvangen van de UHasselt, over mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes. In afwachting van het onderzoek zet Vereeck een stap terug uit het partijbestuur en de fractievergaderingen van de Senaat. De Diepenbeekse Open Vld stelt zich vragen bij de timing van het onderzoek.

58 reacties

  • gie vanheers

    6 jaar geleden
    Waar zijn we in godsnaam mee bezig, iemand heeft 8 jaar geleden eens iets gezegd of geschreven en nu gaan ze hem daar voor aan de schandpaal nagelen. Zielig.
  • Dirk Van braekel

    6 jaar geleden
    In ziekte verlof en toch verder presteren? Dat mag toch even onderzocht worden en door de betrokkene best uitgelegd worden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Schuldig of niet zullen anderen over oordelen. Maar waarom bestaat de Senaat nog? Moet deze archaïsche geldverslindende instelling nu eindelijk niet daar gezet worden, waar ze thuishoort : op het containerpark?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Hij heeft voorlopig het voordeel van de twijfel. En men kan ook bewust rook maken om te insinueren dat er dan vuur moet zijn. Maar zouden studenten lichtzinnig een klacht indienen. Rekening houdend met de mogelijke gevolgen voor hun studies of met een juridisch geschil wegens laster.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    Uhasselt zit blijkbaar vol met linkse moraalridders die vinden dat ze de klok rond moeten rondlopen met hun opgestoken vingerke