Meerdere inwoners Brussel-stad kregen nog geen oproepingsbrief

© BELGA

Minder dan een week voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben inwoners van vijf straten in de stad Brussel hun oproepingsbrief nog niet ontvangen. De administratieve diensten zullen nu zo snel mogelijk een duplicaat van de oproepingsbrieven bezorgen, maakt het kabinet van schepen van Burgerlijke Stand en Demografie Alain Courtois (MR) bekend.

gjs

De bewoners van de Ieperlaan, de Diksmuidelaan, de Antwerpsesteenweg, de Pijlstraat en de Houthulstbosstraat signaleerden afgelopen week aan de gemeentelijke administratie van Brussel-stad dat geen enkele persoon een oproepingsbrief had gekregen.

“De oproepingsbrieven waarop duidelijk het opschrift “duplicata/duplicaat” zal vermeld staan, worden morgen afgedrukt en kunnen zo woensdag of ten laatste donderdag al bezorgd worden door bpost”, aldus het kabinet van schepen Courtois.

De burgers die ook nog geen oproepingsbrief kregen kunnen bovendien op de website van de stad Brussel terecht waar ze op de hoofdpagina meer info krijgen over de verschillende opties bij het niet ontvangen van de oproepingsbrief. Personen die geen oproepingsbrief in de bus kregen, zijn toch verplicht om te gaan stemmen en moeten zich op hun gewoonlijke stembureau aanmelden. Daar krijgen ze dan kiezersnummer meegedeeld.

“De administratie heeft correct zijn werk uitgevoerd. Er werden 90.016 oproepingsbrieven afgedrukt, in enveloppes gestopt en door bpost op 14 september om 9 uur opgehaald”, verklaart het kabinet Courtois.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen