Vergiftiging Russische dubbelspion - Tweede verdachte is arts van Russische militaire inlichtingendienst

door
Belga
Leestijd 1 min.

De tweede verdachte van de poging tot vergiftiging van de voormalige Russische dubbelagent Sergei Skripal is een arts bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Dat schrijft de Britse onderzoekssite Bellingcat maandag. "Wij hebben Alexandre Petrov geïdentificeerd als Alexandre Yevgenïevich Michkin, een militaire arts die werkt voor GROe", bericht Bellingcat. De website baseert zich naar eigen zeggen op verschillende open bronnen, getuigenissen van mensen die hem kennen, en kopieën van identiteitsbewijzen. Dinsdag komt de website naar eigen zeggen met een volledig verslag over het identificatieproces.

Eerder had de website al gemeld dat een van de verdachten onder de valse naam Alexander Petrov naar het Britse Salisbury, waar de vergiftiging plaatsvond, reisde. Ze gaf ook meer informatie over de andere verdachte. Dat zou Anatoli Tsjepig zijn, een hoge officier van de Russische militaire inlichtingendienst GROe. Hij reisde onder de naam Ruslan Bosjirov naar Groot-Brittannië.

Skripal en zijn dochter Joelia werden begin maart vergiftigd met het zenuwgif novitsjok. Na de aanval waren ze beiden kritiek, maar Joelia mocht in april het ziekenhuis verlaten en haar vader in mei.

Bron: Belga