Sinds september vorig jaar heeft de Federale Pensioendienst 1.209 inkomensgaranties geweigerd aan 65-plussers omdat ze niet lang genoeg in ons land woonden.
Volledig scherm
Sinds september vorig jaar heeft de Federale Pensioendienst 1.209 inkomensgaranties geweigerd aan 65-plussers omdat ze niet lang genoeg in ons land woonden. © Thinkstock

1.209 ouderen krijgen geen uitkering omdat ze niet lang genoeg in België wonen

Sinds september vorig jaar heeft de Federale Pensioendienst 1.209 inkomensgaranties geweigerd aan 65-plussers omdat ze niet lang genoeg in ons land woonden. Dat melden deze krant, De Morgen en de kranten van Sudpresse vandaag.

114 reacties

  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Woon 73 jaar in België, heb gewerkt van 18jaar tot 65jaar met gemengde loopbaan en trek voor beide (ben 53 jaar gehuwd) 874 euro pensioen. Denk dat er veel met een dubbele nationaliteit en niet zo lang gewerkt te hebben meer pensioen trekken.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Ik had het artikel fout gelezen... goed initiatief!
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Schandalig, sommige mensen krijgen wel een uitkering zonder ooit gewerkt te hebben. Sommige oudere mensen kunnen niet werken door ziekte of gezondheidsproblemen (deze groep zou een normaal loon moeten krijgen). Deze regering duwt iedereen verder en dieper in de armoede!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Het gezond verstand komt beetje per beetje, wij zijn niet het OCMW van de wereld. Onze oudjes hebben heel hun leven betaald voor hun pensioen en bijstand, die anderen komen naar hier voor het profijt en hebben nooit of nooit een cent bijgedragen.
  • Jos Goris

    5 jaar geleden
    En moet ge dan ook gewerkt hebben?