De kerncentrale van Doel aan de Schelde. Er is een deal in de maak over de ontmanteling van de kerncentrales van Electrabel.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel aan de Schelde. Er is een deal in de maak over de ontmanteling van de kerncentrales van Electrabel. © ANP

"Deal over ontmanteling kerncentrales in de maak"

Er is een deal in de maak over de ontmanteling van de kerncentrales van Doel en Tihange, die eigendom zijn van Electrabel. Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag. Moederbedrijf Engie wil borg staan voor de nodige miljarden euro's, maar wil in ruil wel zeker zijn dat er geen extra kosten volgen.

60 reacties

  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Welke rekening gaan we weer mogen verwachten, onbetaalbaar zeker kaarsfabrieken gaan nog een gouden toekomst tegemoet
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Erik Desloover, als je die filters erop zet, dan staan ze erop, zo simpel is’t. Dat is dan een keuze die de politiek kan en moet maken.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Erik Desloover, als je die filters erop zet, dan staan ze erop. Dat is een beslissing die de politiek kan en moet nemen.
  • Carl Vangenechten

    6 jaar geleden
    Liever eerst een deal over de oprichting van nieuwe elektriciteitscentrales.
  • Dirk De Meyer

    6 jaar geleden
    Destijds stond engie electrabel te springen om die centrales van onze overheid over te nemen.... lijkt mij niet meer dan normaal dat ze nu ook opdraaien voor de kosten van de ontmanteling ervan, zonder dat de publieke financiën mee moeten betalen... kerncentrales zijn al jaren geleden afbetaald en brachten, buiten de "onderhoudskosten" geen enkele kost mee... jaren "pure" winst, mag zich nu wel vertalen in het op eigen kosten ontmantelen door engie electrabel....