© Laura Bellariva

Deze laarzen passen bij jouw figuur

Laarzen zijn onmisbaar in je schoenenkast dit najaar. Geen idee welk model jou het best staat? Van brede kuiten tot dunne benen, deze laarzen passen het best bij jouw figuur!

cityfashion

Brede kuiten

Iets bredere kuiten? Laarzen die hoog genoeg zijn (tot net onder de knie is perfect) leggen de nadruk op het slankste deel van je benen. Details als riempjes of stiksels kan je beter vermijden, die maken je benen optisch dikker. Als hak kies je best voor een hoge en brede hakken zoals een blokhak, die zorgen brengen je kuiten in balans.

Korte benen

Hoe hoger de laars en de hak, hoe langer je benen lijken! Sleehakken of plateauzolen doen wonderen voor je korte benen. Kies voor een paar laarzen met een spitsere neus in plaats van een brede of vierkante neus. Tip: wanneer je de kleur van je panty afstemt op die van je laarzen, lijken je benen nog langer.

Lange, dunne benen

Een te brede schacht laat je benen snel uit proportie lijken. Je kiest dus beter voor een laars met een smalle, aansluitende schacht, die de vorm van je benen volgt. Suède laarzen zijn dan ook perfect: deze kun je nog altijd wat laten instikken bij de schoenmaker indien nodig. Verder hoef je geen rekening te houden met de ‘less is more’ regel, je kan dus gerust voor een opvallend paar laarzen te kiezen!

Brede enkels

Brede enkels? Een recht model (eentje dat niet veel smaller wordt bij de enkels) staat het mooist bij jou. Slouchy boots uit een zachter materiaal (suède bijvoorbeeld) leiden de aandacht af van je brede enkels. Last but not least: je benen in proportie brengen doe je door te kiezen voor een hak die niet te dun is!

Bruin is het nieuwe zwart: zo draag je de trendkleur van het najaar

© Kaffe

Als het van de modeontwerpers van Chloé, Fendi en Rochas afhangt, hullen we ons dit najaar van kop tot teen in één kleur. Vergeet 50 shades of grey, dit najaar kleurt de je garderobe bruin. Van brons tot cognac en diepbruin: door de juiste tinten te combineren kom je tot een allesbehalve saai resultaat!

Ga all-in met een volledig bruin ensemble

Voor wie niet van gulden middenwegen houdt, is er de bruine hoofdweg. In feite hoef je hiervoor slechts rekening te houden met één regel: zorg ervoor dat de tinten bruin voldoende verschillen. Hoewel kostuums ook dit najaar helemaal on trend zijn, kan een volledig bruin kostuum al snel wat veel van het goede zijn. Kies daarom voor een outfit met een donkere én lichte tint bruin.

Zware heupen of niet overtuigd dat donkerbruin goed bij je huidkleur past? Dan draag je het donkerste kledingstuk best onderaan, dus als broek of als rok.

Kies voor je accessoires voor een warme cognac-tint: die combineer je moeiteloos met andere tinten bruin.

Zwart gecombineerd met bruin

Perfect voor wie nog geen afscheid wil nemen van zwart. Donkerbeige en roesttinten kun je makkelijk combineren met zwart, maar ook met donkerblauw, kaki, bordeaux en okergeel!

Perfectie zit in de (bruine) details

Geen fan van bruine kledingstukken? Dan kun je nog steeds voor bruine accessoires kiezen. Cognac-kleurige schoenen en handtassen combineer je met bijna elke kleur. Met bordeaux, okergeel of flessengroen bijvoorbeeld, stuk voor stuk kleuren die dit najaar al dan niet letterlijk naast bruin in de kledingrekken hangen!

Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips!

© Fratelli Rosetti

Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.

Sneakers

Sneakers doen even goed hun werk als een paar stiletto’s. Kies voor een laag uitgesneden model met een platformzool: dat geeft je benen enkele centimeters extra, inclusief het comfort van een platte schoen. Tip: draag je sneakers onder een cropped skinny jeans, broek met brede pijpen of een midi-rok of jurk!

Enkellaarsjes

Platte enkellaarsjes elegant dragen? Volgens Hilde van schoenenwinkel Maury te Knokke kies je best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkel stopt. Bij enkellaarsjes is ‘contrast’ belangrijk. Een strakke skinny wordt in evenwicht gebracht met slouchy laarsjes terwijl fijne enkellaarsjes een mooi contrast vormen met een zwierig, volumineus rokje. Stoere biker boots of boho suède laarsjes combineer je best met een panty in dezelfde kleur, zo lijken je benen langer.

Loafers

Je loafers op een elegante manier dragen? Rol de pijpen van je jeans op of kies voor een korter model, want je enkels moeten zoveel mogelijk vrij zijn. Je benen zet je nog extra in de kijker door voor een een iets stoerder paar met platformzool te kiezen: zo lijken je enkels smaller. Een doorzichtige panty is een no-go, een opaque exemplaar past veel beter bij dit type schoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer