Het Servische gezin, een moeder en haar vier kinderen, was het eerste dat werd opgesloten in de veelbesproken family units van het gesloten centrum van Steenokkerzeel.
Volledig scherm
Het Servische gezin, een moeder en haar vier kinderen, was het eerste dat werd opgesloten in de veelbesproken family units van het gesloten centrum van Steenokkerzeel. © Photo News

Servische familie na 34 procedures dan toch "vrijwillig" teruggekeerd naar thuisland

De Servische familie die een tijdje was opgesloten in de gesloten gezinsvoorzieningen van Steenokkerzeel, maar daar moest worden vrijgelaten, is nu alsnog teruggekeerd naar het thuisland. Ze zijn vrijwillig teruggekeerd. Dat zegt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Volgens Bernard De Vos, de Franstalige kinderrechtencommissaris, was het vertrek echter niet vrijwillig, maar net "gedwongen en geforceerd".

75 reacties

  • Vera Bres

    6 jaar geleden
    Het heeft de werkende man / vrouw , m.a.w. de belastingbetaler al veel geld gekost , dank U Politici van de traditionele partijen .
  • Francois Sals

    6 jaar geleden
    @Nancy Roose En wie betaalt dat allemaal? >>> wij als belasting betaler natuurlijk ,ook de Pro Deo advocaten betalen wij .ik heb 45 jaar gewerkt en 1 jaar legerdienst ,als ik naar mijn pensioen kijk ..triest hoor .
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Gerrit Goossens, hadden de advocaten en hulpverleners die het gezin aangezet hebben om 34 procedures te starten hen niet beter gemotiveerd om minder kinderen op de wereld te zetten. Kinderen op de wereld zetten is een recht, maar de kinderen hebben ook recht op ouders die hen een toekomst kunnen geven of willen geven.
  • jos robben

    6 jaar geleden
    schors al de advocaten van Progressive Lawyers Network levenslang
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    en binnenkort is servie een volwaardig lid van de europese uni en kunnen ze hier legaal blijven