BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wanneer sluit je best een nieuw energiecontract af?

EnergieDe elektriciteitsprijs vertoont al een tijdje een stijgende curve. Niet meteen aanleiding om over te stappen van energieleverancier: de factor elektriciteit bepaalt namelijk maar een derde van je totale stroomfactuur. Toch is een nieuw energiecontract voor een gemiddeld gezin vandaag minstens tientallen euro’s duurder dan een paar maanden geleden. Wij gingen na welke mechanismen die prijsschommelingen veroorzaken en wanneer je toch beter ergens een nieuw contract aangaat.

24 reacties

  • Marc Croonen

    5 jaar geleden
    Heb dit +5 keer gedaan , heeft geen zin ,probeer maar .Heb een verbruik van gas en elek van 1500 € per jaar voor alles . Woon in een groot oud vrijstaand huis met enkel glas ,cv ketel van begin '90 ,geen isolatie in de muren ,koel in zomer en winter.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Elektriciteit kent geen voorraden als je het niet kan opslaan. Wanneer stoppen die onzinnige verklaringen eens. Elektriciteit is een realtime gebeuren en zonnepaneelbezitters laten anderen opdraaien voor hun stroom in de winter en de avonduren. Want wij moeten centrales betalen die 24/7 hetzelfde leveren, of te wel, die mensen wekken nodeloos stroom op en trekken in de avond aan onze centrales. De omslag zou zijn al overdag de stroom quasi niks kost en in de avond 3x zo veel!
  • ronald vermeulen

    6 jaar geleden
    sluit zeker geen energie contract af met ENECO deze hanteren bedrieglijke reclame en men komt op het einde van de rekening 2x duurder uit dan een ander. Laat u niet inpakken met mooi praatjes en bedrieglijke praktijken
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    NOOIT , Blijven waar je bent
  • bert de jaegher

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat de federale regering moet gaan bedelen in frankrijk en Duitsland om voldoende stroom te garanderen. Voor zover ik weet is Engie de uitbater van de nucleaire centrales in Belgie en dus ook normaal verantwoordelijk dat er voldoende stroom is en zijn het zij die normaal op zoek moeten gaan ivm voldoende stroom of is dit te simplistisch bekeken.