© vrs

Vrouw stuurt dreigbrieven naar OCMW-voorzitster en advocaat

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 60-jarige vrouw uit Herk-De-Stad tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een boete van 300 euro met uitstel veroordeeld voor het sturen van dreigbrieven naar een advocaat in Sint-Truiden en naar OCMW-voorzitster Karolien Grosemans in Herk-De-Stad. De veroordeelde vrouw kreeg ook een gepeperde rekening voorgeschoteld, want de gerechtskosten bedragen 2.794 euro.

Tussen einde maart en midden augustus 2015 verstuurde de vrouw haar brieven. De vrouw ontkende wel dat de brieven van haar kwamen, maar de rechtbank achtte dat enkele gevallen toch bewezen. Daar was een schriftonderzoek voor uitgevoerd. Aan het uitstel voor celstraf en boete zijn voorwaarden gekoppeld. Ze moet zich laten behandelen voor haar psychische problemen.

De vrouw terroriseerde het OCMW in haar gemeente al jaren, omdat ze naar eigen zeggen geen financiële steun meer kreeg voor onder meer haar huur en medicatie. Medio maart 2013 spuwde ze de voorzitster in het gezicht. In 2014 veroordeelde de rechtbank haar tot een half jaar cel met uitstel voor een stamp tegen de OCMW-voorzitster die nadien vier dagen arbeidsongeschikt was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer